Dereli Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Dereli Ziraat Odası > Haberler > Acil Önlem paketi Şart

Acil Önlem paketi Şart

Uygulanan fındık politikalarında iyileştirme yapılmasını en azından mahsulü %100 artanla %100 zarar gören arasındaki farkın kapatılmasını istiyoruz.” Dedi.

Dereli Ziraat Odası Başkanı Burhan Okusal, “30 Mart’ta yaşanan don afetinden bu yana fındıktaki zararın boyutuyla ilgili tespitlerimizde yanılmadığımızı gördük. Ve taleplerimiz değişmedi” dedi.

“Dondan etkilenmeyen sahil kesiminde mahsul 2 katına çıkarken ilçemizde gelin görün ki hasar %100 boyutundadır” diyen Okusal, “Devletimizin üretici borçlarını ertelemekten başka acil önlemler alması gerekmektedir. Borçların ertelenmesi olağan sıkıntıların ertelenmesidir. Sorun çözümleyici bir uygulama değildir. Fındığın &100 oranında artanla %100 zarar gören arasındaki eşitsizlik giderilmelidir. Don afetinden sonra yaptığımız uyarılar sonuç vermedi ve mevcut durumda üreticimiz büyük ekonomik sıkıntılar yaşamaktadır. Uygulanan fındık politikalarında iyileştirme yapılmasını en azından mahsulü %100 artanla %100 zarar gören arasındaki farkın kapatılmasını istiyoruz.” Dedi.

Doğrudan gelir desteğinin devam etmesi yönündeki çalışmaları hakkında da bilgi veren Okusal, “Çalışmalar meyvesini vermeye çok yakın. 2014 yılında sona eren doğrudan gelir desteği %99 devam edecek” diyerek, üreticinin yüzüne bir nebze olsun su serpti.