Dereli Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Dereli Ziraat Odası > Haberler > Tarımsal Daışmanlık Birimimiz “FINDIKTA KÜLLEME HASTALIĞI VE MÜCADELE YÖNTEMLERİ” Konulu Eğitim Çalışması Gerçekleştirdi.

Tarımsal Daışmanlık Birimimiz “FINDIKTA KÜLLEME HASTALIĞI VE MÜCADELE YÖNTEMLERİ” Konulu Eğitim Çalışması Gerçekleştirdi.

özbebeğimiz olan Fındığımıza bu denli zarar veren Külleme hastalığı ile mücadelede azami dikkat göstermemiz gerekmektedir.
 Odamızın Tarımsal Danışmanlık Birimi tarafından, fındık bahçelerimizde yoğun bir şekilde etki gösteren, büyük verim kayıplarına yol açan Fındıkta Külleme Hastalığı ve bu hastalıkla mücadele yöntemleri ile alakalı eğitim çalışması gerçekleştirildi. Eğitim öncesi konuşan Oda Başkanımız Burhan OKUSAL “Külleme hastalığının zararı çok yönlü. Yalnızca yaprakları kurutmakla kalmıyor; yıllık sürgünlere ve çotanaklara da büyük zarar veriyor dolayısıyla büyük oranlarda verim ve kalite kaybı yaşıyoruz. Gözbebeğimiz olan Fındığımıza bu denli zarar veren Külleme hastalığı ile mücadelede azami dikkat göstermemiz gerekmektedir...” diyerek hastalık ve mücadele konusuna dikkat çekti.